skip to Main Content

Juffen, meesters en andere medewerkers van de school doen hun uiterste best om onze kinderen een leuke tijd op school te geven. De schoolcommissie geeft daaraan graag een vervolg en zorgt samen met alle ouders voor een schone, nette, veilige en vooral gezellige school; kortom een fijne plek voor onze kinderen om naar toe te gaan!

De schoolcommissie bestaat uit een aantal ouders die gewoonlijk 4 jaar in de schoolcommissie zitten. Een paar keer per jaar komen we samen om aankomende activiteiten voor te bereiden en lopende activiteiten te evalueren. De organisatie van activiteiten wordt onderling verdeeld. Sommige activiteiten organiseren we samen.

Op onze school wordt veel door ouders gedaan. Dit maakt de school ook echt ónze school! Voor iedere ouder is er wel iets bij wat hij/zij leuk vindt om te doen! Samen bezig zijn, versterkt bovendien ons onderlinge contact en dat is mooi voor de kinderen!

Contact:

Activiteiten van de schoolcommissie

Brood eten kleuters

Alle kinderen blijven op maandag, dinsdag en donderdag op school eten. Er zijn vanaf schooljaar 2019-2020 vaste TSO-ers die met de kinderen eten (om 12.00 uur). Daarnaast wordt een ouder ingeroosterd om de kleutertoiletten even schoon te maken en vanaf 12.15 pleinwacht te doen . Wanneer de kinderen uitgegeten zijn komen de vaste TSO-ers er ook bij. Twee keer per jaar krijgen de ouders een eetrooster. Hiervoor kunnen ze hun voorkeursdag aangeven. De schoolcommissie maakt deze roosters. Alle ouders van kleuters worden ingedeeld, tenzij deze verplichting hebben afgekocht.

Gevonden voorwerpen

Bij beide ingangen van school staat een bak voor gevonden voorwerpen. De schoolcommissie stalt een aantal keer per jaar de inhoud hiervan uit, zodat kinderen en ouders kunnen kijken of er nog wat van hen bij zit. Spullen die blijven liggen worden uiteindelijk naar de kringloopwinkel gebracht of in de container gegooid.

Koffieochtenden

Een aantal keer per jaar is er voor alle ouders een koffieochtend in de keuken van school. Dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten! De schoolcommissie zorgt voor koffie en thee met iets lekkers erbij. Voor kleine broertjes en zusjes is er limonade.

Sinterklaasfeest

Sinterklaas rijdt niet stilletjes aan ons schooltje voorbij! Ieder jaar is hij weer van de partij om samen met ons zijn verjaardag te vieren! Om er een geslaagd feestje van te maken, neemt hij twee pieten mee en cadeautjes voor de kinderen van groep 1-4. Vanaf groep 5 trekken de kinderen lootjes en kopen ze een cadeautje voor elkaar. De schoolcommissie organiseert het sinterklaasfeest.

Meesters- en juffendag

Een dag van het schooljaar is het meesters- en juffendag. Dan vieren alle meesters en juffen tegelijk hun verjaardag! Iedere meesters- en juffendag heeft een eigen thema. De kinderen mogen verkleed op school komen en er worden spelletjes gedaan. De schoolcommissie organiseert het en kan ook deze dag niet zonder de hulp van vele ouders bij de activiteiten!

Pleinwacht groep 3 – 8

In de middagpauze eten de leerkrachten met de kinderen van groep 3-8. Voor het toezicht op het plein (van 12.00 – 13.00 uur) is er elke dag een vaste TSO-er en is er daarnaast 1 pleinwacht-ouder. De schoolcommissie zorgt voor een rooster. Ouders die dat hebben aangegeven (niet afgekocht) worden ingedeeld.

Schoolwas

Op school worden doekjes, handdoeken enz. gebruikt. De was die hierdoor ontstaat, wordt op school gedaan. Verschillende ouders zijn hier ’s ochtends (na het brengen van hun kind(eren)) even mee bezig. Iedere ouder die de was doet, heeft eens in de 2 weken een eigen wasdag.

Hoofdluiscontrole

Helaas zijn er regelmatig luizen te vinden op de hoofden van een aantal van onze kinderen… Gelukkig zijn er dan de luizenouders om dit tijdig te constateren! Een epidemie wordt daardoor voorkomen. Ieder luizenouder gaat per schooljaar één keer, samen met nog 2 ouders de klassen langs om alle kinderen te controleren. De schoolcommissie maakt het rooster (wie na welke vakantie aan de beurt is). De 3 ouders spreken in onderling overleg een dagdeel af in de week na een vakantie.

Avondvierdaagse

Ieder jaar doen we als school mee aan de avondvierdaagse. Dit zijn vier avonden in juni. De kleuters kunnen één van de vier avonden meedoen aan de 5 km. De schoolcommissie zorgt ervoor dat iedereen wordt ingeschreven en voor de prestaties een medaille krijgt.

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn er voor alle kinderen in het basisonderwijs. Deze vrolijke en sportieve dag wordt begonnen met een feestelijk Koningsontbijt. Daarna doen we spelletjes op het plein. Kinderen mogen deze dag verkleed op school komen. Deze dag wordt wisselend door de schoolcommissie of het meesters- en juffenteam georganiseerd.

Back To Top